Har jag några läsare kvar?

Kanske någon enstaka. Hur som helst behöver jag ventilera. Det här är ett viktigt ämne. Även om du inte är intresserad så snälla snälla läs! Se klippet och reagera.

Ska dessa bakåtsträvare få sitta i vår regering och bestämma? Valet 19 September. Det är skrämmande. Förut har jag inte varit så insatt men nu slukar jag allt som publiceras om vad alliansen vill genomföra. Jag blir mörkrädd. Människor ser bara rubrikerna, inte innebörden av det hela. De som argumenterar för alliansen har främst följande argument:

De sänker skatten. Mer pengar i fickan vill ju alla ha
De arbetar för att få fram mer jobb - Sverige ska jobba
De vill underlätta för företag att bedriva sin verksamhet

Det är ytligtsett bra argument och jag förstår att folk faller för det. Men det folk inte förstår är att detta sker på bekostnad av någonting.

Skattesänkningar ska finansieras med mer privatiseringar. Vi har redan sett Apotekt säljas ut. Bilprovningen är under arbete. Sjukvården kommer att så småning om beröras. Att se Michael Moores film - "Sicko" som handlar om den amerikanska sjukvården är som en mardröm. Vill vi verkligen hamna där? Rika som kan betala sin sjukvård berörs inte. Vi vanliga Svenssons måste förlita oss på sjukförsäkringar. Försäkringsbolag som lovar säkra försäkringar men som slingrar sig ur situationen då du blir allvarligt sjuk. Där man måste ta ett lån för att kunna bota sin cancer? Vilket försäkringsbolag betalar ut ett lån på en halv miljon till en person som är döende?

Sen det här med bilprovningen som håller på att genomföras. Det ska privatiseras. I södra sverige kanske det kan fungera bra. Men hur blir det i Gällivare eller Kiruna? De får inte längre statliga pengar för att ha råd att bedriva verksamheten. Så många bilar finns det inte så att de kan klara att få en säker inkomst för ett helt år. För en bil ska ju i regel bara besiktas engång per år. Det ger inte mycket intäkter. Det kommer resultera i att personen i fråga kanske måste bedriva annan verksamhet också för att det ska löna sig. Lämpligtvis då en bilreparation? HUR bra är det att killen som besiktar din bil även äger en bilreparation? Han kommer vilja tjäna så mycket pengar som möjligt. 

Sen punkterna att skapa mera jobb och underlätta för företag att bedriva samt starta verksamhet går ju ihop hand i hand. Det låter som sagt bra. Men det kommer att ske på arbetarnas bekostnad.
Dessa punkter vill alliansen bla genomföra:

Provanställningstiden, alltså tiden då man kan sägas upp utan skäl, ska ökas från 6 månader till 18 månader. Centerpartiet vill ha det till 24 månader!

Idag går en visstidsanställning över till en tillsvidare anställning efter 14 månader. De vill ändra det till 24 månader.

Turordningen ska skrotas. Sist in först ut kommer inte att gälla. De minst produktiva kommer att få gå (eller chefen gillar dig helt enkelt inte) Du går aldrig säker.

Sommarjobb ska ske UTAN KOLLEKTIVAVTAL! Det är fruktansvärt. Löner för ungdomar kommer (som är en annan punkt för ungdomar under 23) kommer att halveras.

De vill sänka semesterersättningen

De vill inskränka fackförbundens möjligheter. Centerpartiet vill dessutom att fackförbunden inte ska kunna driva igenom kollektivavtal på arbetsplatser där de saknar medlemmar. Toppen! Då är det bara att höja a-kasseavgiften ännu mer så att medel Svensson verkligen inte har råd att vara med. Då har de helt plötsligt en stor marknad utan kollektivavtal. Lönerna sänks och företagen drar in mer pengar. Samhällsklyftan blir ännu större!

De vill lägga ner arbetslivsinstitutet. De vill göra stora nedskärningar i arbetsmiljöverket. Dvs färre inspektörer, färre inspektioner och till följd av det får vi mer arbetsplatsolyckor, sämre arbetsmiljö och fler människor som vantrivs i sitt arbete.

Om en person blir uppsagd eller säger upp sig så ska arbetsgivaren inte behöva betala ut lön under uppsägningsperioden utan ska gå på a-kassa under denna period. Detta kommer då reducera antalet dagar man får ersättning då man faktiskt är arbetslös!

Slopat krav på kollektivavtalsenlig lön för nystartsjobb.

Ekonomiska frizoner ska införas (främst i invandrartäta områden). Lägre löner för invandrare!Låter det här som en arbetsmarknad som du vill befinna dig i? Förslagen hjälper företagens ekonomi avsevärt och de har kanske råd att skapa de utlovade jobben som regeringen debatterar om. Men på vilken bekostnad? JO ARBETARNAS! Det kommer bli svårare att faktiskt få ett fast jobb och när man väl fått det där skitjobbet på Ica kommer man hålla hårt fast i det för man vågar inte göra något annat. Skyddsnätet är helt urholkat.

Sedan på tal om privatiseringar så vill de sälja ut hyresrätter. Om det får fortsätta i den här takten kommer det resultera i att mina barn kommer att bo hemma tills de är 25-30 innan de fått en trygg ekonomi och sen har råd till att köpa sig ett eget boende. JIPPI!

Det här är bara en BRÅKDEL av allt som de vill genomföra. Jag är inte insatt i alla punkter, men det lilla jag har läst är skrämmande.För övrigt har moderaterna gått ut med att de inte vill ha högre valdeltagande. De gick till rätten när de rödgröna hade kampanj för att få fler att rösta i två stockholmsförorter med lågt valdeltagande. Moderaterna menade att det bara skulle vara till de rödgrönas fördel efter som att det var sk "fattiga områden". Högre valdeltagande är till alliansens nackdel har de märkt.

Det som är ännu mer skrämmande är medias påverkan. Expressen, Aftonbladet, TV4, allt är privatägt. Ägarna vill se att alliansen vinner igen. Så de har bedrivit sin egen lilla kampanj till alliansens fördel och ett svartmålande i media av de rödgröna. De skrämmande kommunisterna som vill att hela sverige ska ligga på sofflocket och gå på bidrag. Det sorgliga är att jag tror inte vi har en chans. Jag tror tyvärr att alliansen vinner igen. Jag är själv inte imponerad eller övertygad av de rödgrönas politik. Den är ljummen och gammalmodig. De tjatar på om de frågor de alltid har gjort, jämställdheten, miljön osv. Jag säger inte att det är dåliga punkter. Det är jätteviktiga frågor. Men de måste börja röra om i grytan. Ge oss tillbaka våran trygghet. Något att tro på!

Men jag kommer ändå gå ut att rösta den 19:e september. Gå ut och rösta du också. Din röst är viktig, även om du röstar blankt. Det krävs fler röster för att det ska bli ett demokratiskt beslut. Jag kommer att rösta rödgrönt just för att jag inte vill ha kvar alliansen och Fredrik Reinfeldt. BTW vem vill ha en statsminister som ser ut som Alfons Åberg?Tack för att du läste och jag hoppas att du väljer att göra en skillnad med din röst som tidigare generationer har kämpat för att du ska få.
Allmänrösträtt! Använd den innan alliansen drar tillbaka den också.

RSS 2.0