Skridskosöndag

 
 
Igår var vi ute och åkte skridskor på rinken som är alldeles bredvid vår gård. Vi brukar åka någongång per vinter. Det här var förstagången för den här vintern för min del. Det gick finfint tills vi skulle börja gå hem. Jag gör världens vurpa som jag inte alls var beredd på för fem öre. Isen kom emot mig i hiskelig fart, jag tar emot mig med båda händerna, sedan knäna och slutligen armbågarna. Isen är hård kan jag meddela. Fy satan vad jag gjorde mig illa. Höger handled är stukad, vänster knä gör ont att stå på och höger armbåge har ett fett blåmärke som jag stöter i vad jag än gör. Ryggen värker också nå jävulskt, vilket i sin tur strålar upp i nacken. Jag förstår inte hur jag lyckas. Jag har precis varit utan smärtstillande en vecka sen operationen så får jag börja igen. Helt otroligt!

Jag är rätt grinig kan jag meddela. Nåja, det var kul att åka fram tills att det hände.

Söndagsslöande

Här är en bättre bild på frillan framifrån.Gårdagen var hektisk och jag har inte hunnit återhämta mig alls denna helg. Nu har jag en riktig segarmysslöar söndag. Gjorde american pancakes till frukost. De är rätt mastiga fast att de är små så jag orkar bara en. Hade på lite blåbärssylt, hallon och valnötter. Helglyx!Imorse kunde jag även konstatera att jag nu ligger på -7 kg! Jag har lyckats gå ner hela 7kg utan att träna överhuvudtaget. Det trodde jag aldrig var möjligt. Jag har bara lagt om kosten och ätit mindre portioner. Antalet promenader jag tagit kan jag tyvärr räkna på en hand. Jag har lite läbbigheter kvar i halsen, så jag vilar mig i form. Tänker inte beskriva mina symptom ifall det är någon som äter samtidigt som de läser bloggen. Det är inte så fräscht. Hur som helst så är det nå jävulskt segdraget den här läkningen av halsen. Börjar bli riktigt irriterad. Hoppas på att kunna börja träna lite lätt nu i veckan.

The new hairdo!

Före bild:


Efterbild styling ett:


Efterbild styling två:


Färgerna ser lite dassiga ut med mobilkameran, men i verkligheten påminner de om en påfågel. Vi skulle få bilder sen från fotograferingen och då ska jag försöka slänga upp en här. Fotograferades för de båda olika stilarna, så det var en hel del väntande och sittande. Är rätt slut nu.

Hårfärgning

 
Åkte till stan efter jobbet och impulsshoppade två par skor och sedan var det dags att bege sig till frisören och påbörja förvandlingen. Färgningen av håret tog 3 timmar, så jag kom nyss hem. Vi hann aldrig med själva klippningen, det hade blivit toksent, då den också är lite komplex. Han ska klippa mig imorgon före fotograferingen istället.

Har fått i uppgift att ta med mig rockiga kläder. Förstår inte hur jag ska orka gå igenom min garderob. Är så galet trött just nu, vill bara stupa i säng!

Snart är arbetsveckan slut.Nu har jag snart jobbat min första vecka efter sjukskrivningen. Känns bra, men jag är sjukt trött om kvällarna när jag kommer hem. Ska bli så skönt med helg. Fasen bilden här ovan är tagen för 5 veckor sedan, dvs innan operationen och viktraset. Har inte tyckt att jag sett någon skillnad, bara märkt det i siffror på vågen och att byxorna sitter lite lösare. Nu när jag tittar på bilden så kan ja se en liten skillnad i ansiktet!

Imorgon sker det spännande grejjer. Ska vara hårmodell! Det blir klipp och färgning imorgon och fotografering på lördag. Ska bli kul med något nytt som man själv inte hade funderat på. Har den senaste tiden haft mitt hår i "standby-läge" då jag inte har vetat vad jag vill göra med det.

Knoppar tidigt!Blir en tidig kväll. Har börjat jobba igen och jag är helt slut på kvällarna. Halsen är inte helt hundra ännu, så tyvärr får jag vänta med träning ett tag till. Fasen vad segt det är. Jag hoppas inte jag tappar motivationen som verkligen sprudlar nu.

Ljuvligt väder

Nu när tempen börjar krypa mot skönare temperaturer så är det så ljuvligt att vara ute. Lyckades lura med mig mannen på en längre prommenix idag. Gick och utförde lite ärenden och handlade så att vi kan äta tacos ikväll. Har längtat efter tacos de här dagarna!
 
 
Något som är positivt med att jag inte har kunnat äta ordentligt är att det gett lite trevligare resultat på vågen. Har tappat 6 kilo sedan jul! Började med lite diet innan operationen eftersom att jag visste vad jag hade framför mig. Motivationen brukar ju försvinna efter ett tag, men då hade jag ju operationen som väntade. Den "hjälpte till" så att jag kunde helt enkelt inte stoppa i mig en massa skit!

Nu är jag sååååå PEPP på att komma igång med träningen igen och behålla det här viktraset något så när. Jag är medveten om att jag kommer gå upp igen, men jag har verkligen fått en boost! Räknade lite dagar nu och på tisdag så har det gått 3 veckor sedan operationen. Läkaren gav mig träningsförbud i 3 veckor, och snart är det över!
 

Gårdagens hjärtan

Igår var det ju den omtvistade allahjärtansdag. Konsumeringsjippo eller något mysigt och fint? Både och säger jag. Jag har aldrig firat det på något märkvärdigt vis i några av mina förhållanden. En sund nivå med ett gulligt kort och en liten present. I år fick jag en jättefin blomma av Anders. Han brukar vanligtvis köpa orkidéer till mig, som jag älskar, men jag får dom aldrig att överleva!
 
 
Här är den fina blomman jag fick och lite chokladhjärtan. Hoppas verkligen att jag kan få denna att överleva!

Kropp och själavård

Lyckades sova riktigt länge idag. Att få en djup och sammanhängande sömn har varit riktigt svårt efter operationen. Har vaknat i smärtor och vankat omkring i lägenheten och väntat på att de smärtstillande ska kicka in. Så nu tar jag alla möjligheter jag får att sova ut. Siktar nämligen på att börja jobba på måndag. Orkar seriöst inte gå hemma längre. Dagarna bara flyter ihop i varandra. Dessutom börjar jag få så ont i ryggen och nacken. När man bara går hemma så blir det att man sitter och ligger ner för mycket. Har inte haft energi till att röra mig.


Idag tog jag mig ut på en promenad. Det var grymt skönt att sträcka ut ryggen ordentligt.


En frulle bild. Inget speciellt egentligen, men för mig är det det. Det är nämligen så att de ni skådar i skålen är egentligen bara ca 1/2 dl yoghurt resten är en EN HEL MANGO där under! Nu undrar ni vad det är som är så speciellt med det. Prova ät något citrus, apelsin, mangoaktigt nästa gång hela er hals består av ett stort sår. Eller gör inte det, man får lust att amputera bort allt ovanför axlarna. Det gör ont. Sedan har jag lyxat till det med HÅRDA saker som nötter och goijibär. Det har jag inte heller kunnat äta.
 
Igår klarade jag mig dessutom hela dagen utan smärtstillande. Tog bara till natten. Jag börjar snart vara helt återställd. Yay!!!

Tröstshoppa blackmilk!

Det börjar bli dyrt att vara sjukskriven och uttråkad. Blir lätt att man tröstshoppar med några klick. Hur som helst så är Lord of the rings nörden i mig saligt nöjd över det som kom på posten idag. Lagomt med en allahjärtansdag present till mig själv!
 

Man kan köpa lycka för pengar

Min leverans från sportamore.se kom idag. Fick ett infall här en natt och impulsshoppade träningsgrejer för över 3000 pix. Sjukt mycket träningskläder och sjukt mycket träningspepp! Skorna är helt galet fantastiska. Som att gå på rosa moln! Beställde två tishor och en hoodie från Tapout, tre träningsbh:ar från nike, hårband, skorna och en gympapåse från adidas. Påsen åker tillbaka för den var inte alls så som den såg ut på hemsidan. I övrigt är jag saligt nöjd.

 


 
Det har dessutom öppnat ett gym här i vårat bostadsområde i en gammal bowlinglokal. Var på ett studiebesök i förrgår och vi blev erbjudna en prova-på-träningsvecka sedan när jag är frisk från sjukskrivningen. Är riktigt peppad!

It is alive....

Fan fresh brud tänker ni när ni ser bilden. Jag lovar jag har duschat många gånger sedan den togs. Jag har opererat bort mina tonsiller sedan jag sist delade med mig av händelser i mitt mer eller mindre händelserika liv. Efter några dagar hemma så tillstötte det komplikationer, jag fick inte i mig varken mat eller vatten så jag blev inlagd. Jag fick dropp och smärtstillande. Jag fick tydligen en infektion.

 
Jag blev ju som sagt inlagd pga jag var oförmögen att få i mig någonting utan rejäla doser smärtstillande. Till frulle fick jag en piggelin, lunch fick jag.... ingenting. Middag fick jag alltid lagomt tills mina livsviktiga smärtstillande slutat ha någon verkan i min svaga kropp. Till middag fick jag en sörja som jag tror tillagades på förakt, skadeglädje och en rejäl dos av HÅN.
 
 
Ja de aptitretande kulinära sörjorna ni ser ovan. Dessa vidrigheter skulle jag försöka tvinga i mig UTAN smärtstillande. Jag ifrågasatte vitsen med min vistelse där...
 
De ville hålla kvar mig längre, efter som att jag inte åt någonting (NO SHIT SHERLOCK), men jag ifrågasatte deras arbetssätt och åkte hem. Under hela sjukhusvistelsen på sammanlagt 3 dygn fick jag i mig ca 2 dl föda. Ingen hit riktigt. När jag kom hem kunde jag själv planera min medicinering och matintaget efter det, så dagen efter åt jag mer än vad jag ätit de 4 senaste dagarna. Win.
 
Jag är på bättringsvägen, men fortfarande sjukskriven. Less på att gå hemma, så jag har roat mig med nätshopping. Så mycket schyssta grejer dimper snart ner i min brevlåda. Visar senare!
 

RSS 2.0