Konsten att ställa om

Det har varit en konstig helg för kroppen. I fredags drog vi och grillade hos David på slipvägen. Den legendariska sista tillställningen innan huset säljs. Det har varit många galna kvällar i det huset. Det är en epok som går i graven. Hur som helst så drack jag bara två alkoholfria ölflaskor i tron om att jag skulle kunna träna dagen efter.
 
Det som hände var att jag vaknade väldigt sent på lördagen, med historiens vidrigaste huvudvärk. Varje steg jag tog pulserade i skallen så jag trodde att jag skulle kräkas. Jag drack mängder med vatten, tog en ipren och gick och la mig igen. För kroppen var tung som bly, ögonlocken likaså! Så jag sov ända till 14.40! Helt galet. Huvudvärken var kvar, men lite bättre. Dock kände jag mig mycket piggare. Kroppen behövde verkligen rejält med sömn. Jag insåg att det är kroppens sätt att säga, snälla ta en vilodag från träningen. Så fick det bli. Det blev en riktig slappardag plus att jag gick och la mig tidigt trots att jag sovit hur länge som helst. Hade inga problem att somna. Kroppen var verkligen slut.
 
Idag så har jag varit hur pigg och alert som helst. Laddade upp med en rejälfrukost med fokus på att dra av ett benpass lite senare. Tji fick jag när jag kom till gymmet. Mitt passerkort fungerade inte så jag kom inte in.
 
 
 
Sjukt irriterad och omotiverat cyklade jag hem igen. Mötte en frågande sambo i dörren som undrade varför jag redan var hemma. Han föreslog då att "vi kan ju fara ut och springa". De orden var verkligen en chock för mig. Han hatar att springa mer än vad jag gör, och jag verkligen HATAR det. Men jag brukar försöka göra det ändå och nu kunde jag ju inte säga nej när HAN föreslog det. Så fick det bli, en kort jävla runda som dödade mig totalt. Det är svårt att ställa om när man egentligen planerat något annat.
 
 
Jag har så problem med andningen när jag springer. Jag har en ansträngningsastma från barnsben. Den märkte jag inte av när jag var som mest vältränad och spelade både fotboll, basket och innebandy samtidigt. Nu däremot så är det som att andas genom ett sugrör. Jag vet att jag kan träna bort det. Det tar bara sån tid. Det blev en fjuttig runda på 2.44km. Den var alldeles lagom för mina lungor. Sist jag sprang samma runda så gick det mycket trögare med andningen. Så jag vet att det blir bättre. Förbättrade dessutom tiden med 2 minuter på den här sträckan. Jag måste lägga till att det här var andra gången i ÅR som jag sprang. För som sagt så känner jag en väldigt stark aversion mot denna träningsform. Innan så är det säkert 1,5 år sedan jag sprang utomhus. Usch vad dåligt! 
 
Jag vet att det är bra för kroppen, så jag ska försöka komma ut och göra det oftare. Då kanske runkeeperappen slutar håna mig!

Vardagslyx!

 
Sitter och peppar inför ett gympass. Har inte bestämt mig riktigt vad det blir. Lutar åt bröst/biceps (hatpass), men jag är lite sugen på att kötta ryggen.
 
Ica maxi hade jordgubbar för 19.90/litern. Är ju snordyrt i vanliga fall. Så jag slog till och köpte två liter så att man kan få sig lite vardagslyx. Fan vad värt.
 

paus i jobbet!Snart har man avverkat denna dagen också. Laddar med eftermiddagsfika så att man orkar med resten av steriliserandet. Har skön värk i benen idag.

Tror det får bli ett magpass efterjobbet. Känns som läge för det.

No-walking-fancy-day-tomorrow

Jag är inte svårövertalad när det kommer till benpass. Egentligen var det något annat på schemat, men benen kan man alltid ge en omgång. Förr hatade jag innerligt allt som hade med benträning att göra, så det uteblev tyvärr. Det har resulterat i att jag inte har någon teknik whatsoever i mina benövningar. Idag försökte jag mig på att göra utfall med stång. Fick jobba lite för att få till tekniken, men tillslut tror jag att det blev godkänt. Låt säga att jag kommer ha en rejäl träningsvärk imorgon. Utfall tar riktigt bra, speciellt när man är otränad!
 
 
Fick bli lite triceps också för att göra mig extra kräkfärdig. Jag har lite svårt att hitta variation i tricepsövningarna. Det är ca 5-6 som jag varierar emellan. Behöver få in något mer känner jag. Nån som har tips?

Gäspade hela vägen till gymmet

Uh, har haft en riktig skitdag på jobbet där allt har jäklats med mig. När jag kom hem var jag helt slut och satt och gäspade och hade inga planer på att träna eftersom att min träningsdejt med Linda inte blev av. Då blev jag förbannad eftersom att jag inte tränat sedan i onsdags och bestämde mig för att "bättre ett skitpass än inget alls". Gäspade hela vägen dit på cykeln och rev av ett ryggpass. Till en början var det okoncentrerat och slarvigt. Mot slutet fick jag bättre puls och kunde ändå ge passet godkänt.

 
Så jag kan lägg mig rätt nöjd ändå. Jag lyssnade inte på mina egna dåliga ursäkter. Bra Lotta!

Midsommar i skogen

Vi har som tradition att fara ut och tälta och fiska under midsommar. I år åkte vi till Gidak där vi slog upp våra tält i regnet på torsdagen. Tack och lov så slutade det regna ganska snabbt och vi satt och grillade långt in på natten. Vi stannade ända till lördag och när det blev dåligt väder så packade vi in oss i en stuga som fanns i närheten för lite frukost. Sedan åkte vi till storforsen för lite våfflor.


 
 

Köttat personbästa


Har laddat hela dagen mentalt och näringsmässigt för ett benpass. Gick riktigt bra. Fick skön puls och drog PB efter PB. Det är fördelen med att vara så otränad. Det bara regnar personbästan under passen, haha. Det känns så bra när man märker resultat. Idag fick jag dessutom höra: "du blir bara smalare och smalare" av en kvinna som inte varit på jobbet på 2 veckor. Det är också en boost för självförtroendet. Det blir lite tungt mentalt när vågen bara visar att man går upp i vikt, men då är det viktigt att minnas att "muskler väger mer än fett".

 
Det är inte alltid så lätt att minnas, men man får försöka låta bli att väga sig helt enkelt. Köra på känsla!
 
Förövrigt vill jag bara än engång hylla Firesides album Fantastic Four. Bästa jävla gnällalbumet som gjorts. Perfekt i lurarna när man ska dra av ett surpass.
 
 
Love it!
 

Pepp!

 
Har varit och avverkat dagens träning. Blev ett pissigt bröst/mage pass och 20 minuter cardio på det. Nåja hellre ett pissigt pass än inget alls. Ikväll blir det party med brudarna och det har jag sett fram emot hela veckan. Ska bli kul, även om vi inte har vädret på vår sida!
 
Har ju förresten inte visat min nya skönhet:
 
 
Har för första gången köpt mig en sprillans ny cykel. Har alltid fått ärva cyklar som ingen haft behov av. Nu slog jag på stort med en riktig princesscykel som jag drömde om som barn. Tar igen det nu i vuxen ålder. 
 
 

Tar steget

Tar det drastiska steget från svart-brun till svart. Ett litet steg kanske ni tycker, men ack vilka tvister som har pågått i mitt huvud. Nu färgas det förfullt!
 
 
Har även tvistat om huruvida den blonda cruella-deville-looken ska få vara kvar eller inte. Som ni skådar så blev beslutet att det får vara kvar ett tag till. Ska bleka det också så jag får riktiga kontraster! Hojja ska ju ut bland människor imorgon och slå klackarna i taket. Då måste man ju vara representabel!
 
Har varit ledig idag. Riktigt skönt med långhelg. Har hunnit med en massa ärenden i diverse butiker samt ett rygg/biceps pass på gymmet. Gött att kötta. Nu när det är avklarat kan jag bara såsa resten av dagen. Jo tjena, lägenheten har blivit ignorerad i säkert en MÅNAD. Det är kaos här hemma. Ett kaos som inte ens detta geni kan hantera! 
 

Hello world!

 
Det har varit mycket känslor på senaste. Strul på jobbet och en inre sorg pga livets orättvisa. Kära som kämpar för sitt liv medans man bara kan titta på.

Jag har försökt tänka på MIG den senaste tiden. Ta hand om MIG. Fokusera, vårda och ge själslig näring. Jag måste vara stark. Främst mentalt för att kunna hantera allt som pågår runt om. Jag jobbar även på min fysiska styrka. Jag stärker mitt immunförsvar. Jag vill vara frisk och jag vill vara stark. För då är jag lycklig. Gymmet är min tillflykt. Spränger arg musik i lurarna och lyfter skiten ur alla vikter. För jag är ursinnig!
 

off to the gym

Varit och firat pappa på hans födelsedag idag. Det blev en del gofika. Nu ska jag ha lite kvalitetstid för mig själv på gymmet. Bröst och biceps på schemat. Hatpass!


Egen tid, sol och lycka!

Vilken ljuvlig helg det har varit. Spenderade halva lördagen för mig själv, lapade sol på stranden och bara njöt av att vara. Så värt!
 
 
Drog mig undan till ett privatare tillhåll en bit ifrån stranden för att få vara ifred.Sedan har jag äntligen bytt gym till vårat lokala nystartade gym. Fräscht, folktomt och bra musik.  
Strong is happy! Ni förstår inte hur jävla glad jag är äver att vara igång igen. Det betyder mer än ni tror. Så skönt att känna att man är på väg och inte står och stampar på samma sjukdomsruta hela tiden. Så jävla skönt att inte kasta bort pengar på sjukdagar och karensdagar. Det drar ju iväg ganska snabbt till några tusen i månaden. Svider som fan. Det är så skönt att kunna jobba och förtjäna sin lön. Fast bäst av allt är ändå att kunna träna. Jag är helt inställd på att bli sjuk igen, denna gången också, efter ca en vecka. Men jag passar på att känna lyckan medans jag kan. 
 
Jag tränade både lördag och söndag. Ska försöka ta en vilodag idag och inte gå ut allt för hårt. Då kanske jag kan lura kroppen till att dröja lite med att bli sjuk. Det är svårt att hålla sig när man har sån träningspepp. Men förhoppningsvis har jag igen det sen. Har dessutom sovit dåligt i natt, så det är nog det bästa för kroppen!
 
 

RSS 2.0